Jornades: “Educar és la millor eïna per a prevenir el maltractament.”

Dilluns 15 de novembre de 2010, de 9 a 13.30 h i de 15.30 a 18.30 h, tindrà lloc a la seu dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre (C. Providència, 5-9, 43500 Tortosa) la jornada Educar és la millor aïna per a prevenir el maltractament.

En aquesta jornada de commemoració del 21è. aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants es vol aprofitar els sis anys d’aplicació del Protocol bàsic d’actuacions en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments a infants i adolescents a les Terres de l’Ebre per reflexionar i adquirir coneixements i estratègies que permetin detectar i prevenir el maltractament de menors i intervenir-hi de manera coordinada.

A la jornada hi intervindrà el senyor Jordi Pou Fernández, cap del Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari de Sant Joan de Déu, que parlarà de l’abús sexual com una forma de maltractament infantil greu, i el senyor Manuel Segura Morales, catedràtic emèrit de psicopedagogia de la Universitat de La Laguna (Tenerife), que farà la ponènciaProgrames d’intervenció familiar per a millorar la protecció infantil.

A més, hi haurà tres taules rodones.

La primera tractarà del maltractament, el desemparament i la intervenció amb la víctima i l’agressor, amb la participació de la senyora Maria Jesús Larios Paterna, adjunta per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents del Síndic de Greuges, la senyora María Pilar Aldea Lacambra, responsable d’Atenció Immediata en Situacions de Maltractament Infantil del Departament d’Acció Social i Ciutadania, i la senyora Lídia Serratusell Salvadó, cap de l’Àrea de Reparació i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia.

La segona tractarà de la detecció i la coordinació a partir del Protocol bàsic d’actuacions en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments a infants i adolescents a les Terres de l’Ebre, amb la intervenció del senyor Manel Ramon Chanovas Borràs, facultatiu especialista de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, la senyora Gemma Grau Campeon, treballadora social de l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) T-03 del Baix Ebre a Tortosa, i el senyor José María Hernández Ledesma, coordinador de l’Equip d’Assessorament Tècnic Penal (EATP) de Barcelona del Departament de Justícia.

A la tercera s’hi tractarà de com millorar la intervenció i la coordinació dels professionals dins el Protocol bàsic d’actuacions en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments a infants i adolescents a les Terres de l’Ebre, i hi participaran la senyora Teresa Gregori Orellana, fiscal coordinadora de l’Adscripció Territorial a Tortosa de la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Tarragona, el senyor Bernardo Salort Mayans, metge forense de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya de la divisió de les Terres de l’Ebre, i el Senyor Manel Carbó Lancharro, caporal de la URPAC (Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà) de les Terres de l’Ebre.

La jornada reuneix en un mateix espai tot el coneixement teòric i pràctic necessaris per aprofundir en la detecció, prevenció i intervenció en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments a infants i adolescents.

Si hi voleu assistir heu d’enviar un missatge a npf@gencat.cat indicant-hi el nom de la jornada, nom i cognoms, DNI, estudis o professió, lloc de treball i unitat, adreça de la feina i telèfon de contacte. El termini per inscriure-s’hi finalitza el 8 de novembre.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Calendario

noviembre 2010
L M X J V S D
« Oct   Dic »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
A %d blogueros les gusta esto: